Caravan laten slopen

Een caravan laten slopen en afvoeren?

caravan slopenCaravan laten slopen. U heeft een toercaravan (of stacaravan) waar u graag vanaf wilt. Deze caravan kan op een camping staan maar evengoed bij u achter of naast de woning, bedrijfspand of elders. Wij kunnen desgewenst ter plekke uw caravan slopen en het vrijgekomen afval meteen afvoeren middels onze eigen grote aanhanger of de door ons geleverde containers.

Wanneer de toercaravan nog enigszins rijdbaar is, dus achter de auto kan, kunnen wij deze toercaravan voor u ophalen waarna wij deze op ons eigen terrein zullen slopen. Het laatst is een stukje voordeliger voor u als opdrachtgever.

Hoe slopen jullie mijn toercaravan?

Allereerst ontruimen en strippen we de gehele caravan: keukentje eruit, sanitair eruit, banken, kasten en bedden eruit, etc. Daarna zullen de wanden rondom worden verwijderd, tegelijkertijd beginnen we met het dak.

De buitenkant is vaak van aluminium en aan de binnenkant is de boel vaak afgetimmerd met houten plaatjes, schroten of kunststof. Daar tussen in zit vaak isolatiemateriaal zoals tempex, steenwol of glaswol. Nadat dit alles is verwijderd beginnen we met de dubbele vloer, welke vaak bestaat uit houten platen en wederom een boel isolatiemateriaal tussen de vloeren.

Als laatste blijven de wielen en het onderstel over. Dit onderstel slijpen we in stukken zodat dit makkelijker hanteerbaar is. Bekijk onze portfolio met enkele caravans die we al gesloopt hebben.

Wat kost een caravan laten slopen?

Zoals u wellicht weet bestaan er een flink aantal soorten caravans. Niet iedere caravan is gelijk en niet iedere situatie is hetzelfde. Bij het bepalen van de prijs voor het slopen van uw caravan houden wij onder andere rekening met de volgende zaken:

  • Hoe groot is de caravan?
  • Is de caravan leeg?
  • Ligt er dakleer op het dak?
  • Hoe is de bereikbaarheid?

Maar ook de volgende zaken zijn van belang:

  • Kan de caravan ter plekke worden gesloopt?
  • Kan er een container staan?
  • Is de caravan nog rijdbaar?

Wilt u weten wat een caravan laten slopen in uw specifieke geval gaat kosten? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en maak kennis met onze vaste lage all in tarieven!

Levert dat aluminium en ijzer mij nog wat op?

De meeste toercaravans die wij slopen bestaan grotendeels uit aluminium. Er wordt vaak (ten onrechte) gedacht dat dit aluminium nogal wat geld oplevert bij de oud ijzer boer. caravan laten slopenWij kunnen u vertellen dat dit niet waar is.

Natuurlijk levert het aluminium wat geld op als we het inleveren echter gaat het vaak maar om een dunne laag aluminium en een gemiddelde toercaravan levert zo’n 60 tot 80 kilogram aluminium op.

Bij een prijs van € 0,70 per kilogram aluminium levert een gemiddelde toercaravan dus zo’n € 45 tot € 55 op in totaal. Daarbij komt ook nog eens dat het ‘schoon’ aluminium moet zijn.

De prijs voor oud ijzer ligt op moment van schrijven op 12 euro cent per kilogram en een gemiddelde caravan levert zo’n € 30 aan oud ijzer op. Tel daar het aluminium bij op en een rekensom leert dat een gemiddelde caravan een kleine € 75,00 oplevert.

Uiteraard houden wij met deze extra opbrengst rekening bij het opmaken van de offerte. Vraag hier een offerte aan voor slopen caravan.

Related Posts

stacaravan laten slopen Read More

Stacaravan laten slopen

Een stacaravan laten slopen Uw stacaravan laten slopen kan diverse oorzaken hebben. Zo kan het zijn…